Stemadvies algemeen bestuurslid

Beste leden van 50PLUS,

In samenwerking met de provinciale voorzitters/besturen van Zuid-Holland, Zeeland, Limburg, Gelderland, Groningen, Friesland, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord-Holland hebben de fractieleden van de Eerste Kamer en Tweede Kamer een stemadvies uitgebracht voor het Dagelijks Bestuur. De achterliggende gedachte is dat 50PLUS nu moet kiezen voor zekerheid. Dit stemadvies leest u hier.

De fracties van de Eerste en Tweede Kamer willen daarnaast nog graag twee stemadviezen meegeven voor algemeen bestuurslid:

• Gerard van Hooft uit Oudheusden

Gerard van Hooft is al jaren een succesvol zelfstandig ondernemer en heeft diverse eigen bedrijven in de financiële dienstverlening. In 2018 werd hij gekozen als penningmeester in het landelijk dagelijks bestuur van 50PLUS. Op bestuurlijk niveau is Gerard een moderator, zijn meningen weloverwogen uitsprekend en altijd onderbouwd. Hij vervult met regelmaat adviserende functies voor zowel het bedrijfsleven als andere instellingen als interim-manager, en hij heeft diverse zware en complexe managementposities bekleed. Gerard heeft geen politieke aspiraties.

• Hans Cornet uit Hillegom

Hans Cornet is al ruim veertig jaar werkzaam bij een grote personenvervoerder in het HRM-domein. Hij is een gepokt en gemazeld bestuurder binnen ondernemingsraden en strategisch partner in reorganisaties en het neerzetten van nieuwe organisaties. Van 2016 tot 2018 zat Hans in het Dagelijks Bestuur van het Hoofdbestuur. Hij heeft daardoor een grondige kennis van 50PLUS, mede door zijn deelname aan het campagneteam van de Tweede Kamerverkiezingen in 2017, de gemeenteraadscampagne en politieke fracties. Ook Hans heeft geen politieke aspiraties.

Leden van 50PLUS kunnen zich tot 29 juli, 9.59 uur opgeven voor deelname aan de Algemene Ledenvergadering van
1 augustus via: https://www.onlineseminar.nl/50plus. Klik vervolgens op ‘registreren’ (rechtsboven) en vul het formulier in. Bij ‘alias’ s.v.p. voor- en achternaam invullen.