Maak je eigen mondkapje!

Een mooi initiatief tegen het grote tekort aan mondkapjes in Nederland en België komt van de website Maak je mondkapje. Een burgerinitiatief dat mensen aanmoedigt hun eigen mondkapjes te maken en zo bij te dragen aan de bestrijding van het coronavirus.

Op deze website wordt middels een patroon, goedgekeurd door de Belgische overheidsdienst FOD, getoond hoe men zelf, natuurlijk op hygiënische wijze, mondkapjes kan maken. Met foto’s en filmpjes erbij kan het haast niet misgaan. Op de website kan iedereen zich aanmelden als deelnemer.

Gebruikstips

Belangrijk zijn de gebruikstips. Natuurlijk zijn deze mondkapjes niet geschikt voor professional, maar voor eigen gebruik. Maar het kan er wel voor zorgen dat men bij besmetting minder snel het virus aan anderen doorgeeft. Bovendien blijven alle leefregels van het RIVM van onverminderd belang!

Klik hier voor meer info